به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن زمانی، در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه قم اظهارداشت: سخنرانی بسیار مهم مقام معظم رهبری در جمع طلاب و نمایندگان حوزه های علمیه، پیرامون حوزه انقلابی، به عنوان یکی از اولویت های اصلی برنامه ریزان حوزه های علمیه تبدیل شده است.
وی با اشاره به منّویات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در جمع نمایندگان طلاب حوزه های علمیه کشور افزود: رهبری به عنوان یک دیده بان بزرگ انقلاب، دین و روحانیت می باشند که تجربه و مطالعه شکست نهضت های اسلامی در گذشته تاریخ ازجمله؛ شکست در نهصت مشروطه، نهضت فدائیان اسلام، نهضت جنگل دارند و خطاب به حوزه علمیه قم و روحانیت، رهنمودهایی ارزشمندی داشتند.
حجت الاسلام و المسلمین زمانی تاکید کرد: معظم له در این سخنرانی مهم گفتند « باید روحانیت و حوزه های علمیه مراقب اسلامیت نظام باشند».
معاون بین الملل حوزه های علمیه با اشاره به کلام رهبری افزود: « اگر بخواهیم نظام اسلامی با همه ابعادش، یک نظام اسلامی و انقلابی بماند، حوزه قم باید انقلابی بماند، اگر حوزه های علمیه انقلابی نماند، نظام در خطر انحراف از انقلاب قرارخواهد گرفت، حوزه علمیه قم پشتوانه است، حوزه قم باید به عنوان یک حوزه انقلابی و مهد انقلاب همانند یک کوره آتشفشان که انرژی انقلابی را از خود صادر میکند، فعال باشد».
وی با بیان اینکه لازم می دانم در 5 محور مطالبی را برای نمازگزاران داشته باشم، گفت: « فعالیت روحانیت و حوزه ها در طول تاریخ»، « نقش انقلابی روحانیت و حوزه ها»، « تاسیس انقلاب اسلامی و نقش آفرینی روحانیت و حوزه ها»، « روحانیت و حوزه ها در دفاع مقدس» و محور آخر « حوزه انقلابی و روحیه انقلابی حوزه ها» از جمله این محورها می باشند.
این مبلغ بین المللی علوم اسلامی ضمن تشریح محورهای ذکر شده ، افزود: روحانیت و حوزه های علمیه در طول تاریخ اسلام و تشیع پرچمداران انقلاب بوده اند، بطوری که اگر در تاریخ نگاهی بیندازیم می توانیم این سیر تاریخی را مشاهده کنیم.
وی ادامه داد: هزاران امامزاده که در ایران و دیگر کشورهای اسلامی مثل پاکستان، هند، عراق، افغانستان و دیگر کشورها حضور دارند، بخش کثیری از آنها عالمان دین بودن که در راه تبلیغ دین جان خود را نثار کردند. در صده های بعد و در زمان مشروطه، میرزای شیرازی، آخوند خراسانی را داشته ایم.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی به نهضت های صده اخیر اشاره کرد و افزود: نهضت میزرای جنگلی، نهضت تنباکو، سید جمال الدین اسدآبادی، نهضت تنگستان نهضت هایی بودند که روحانیت برای مبارزه با استبداد و استکبار به راه انداخت، مرحوم مدرس به عنوان نماینده مرجعیت در مجلس آن زمان، آیت الله کاشانی در جریان نهضت ملی شدن صنعت نفت، پدر امام(ره) بزرگوارمان شهید سید مصطفی خمینی(ره) که به دلیل مبارزه با طاغوت ترور شد از جمله این اسناد تاریخی می باشند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به « نقش انقلابی روحانیت و حوزه ها» پرداخت و گفت: نقش انقلابیونی که در حوزه های علمیه نقش آفرینی کردند را می توان گفت از سال 42 و حرکت امام خمینی(ره) آغاز شد، ایستادگی مراجع و صدور بیانیه حضرات آیات و حضور مردم در بیوت ایشان همانند آیت الله العظمی گلپایگانی(ره)، آیت الله العظمی مرعشی نجفی(ره) و علامه طباطبایی(ره) نمونه هایی از این تلاش و مبارزه می باشد.
معاون بین الملل حوزه های علمیه ادامه داد:حضور روحانیت در زندان ها و شکنجه های فراوانی که علما در این سالها تحمل کردن نمونه دیگری از این حضور می باشد، بطوریکه شهید آیت الله سعیدی(ره)، آیت الله غفاری(ره)، شهید اندرزگو(ره)، شهید حجت الاسلام اوسطی(ره) وهزاران شهید که حوزه های علمیه در جریان این انقلاب تقدیم کرد.
وی با اشاره به تاریخ تاسیس جمهوری اسلامی و آفرینش نوین انقلاب اسلامی توسط روحانیت و حوزه های علمیه بیان داشت: مفتخر هستیم اولین قانون اساسی بعد از تدوین توسط روحانیت به جامعه اسلامی اهدا گردید و ولایت فقیه، شورای نگهبان، مجلس خبرگان انتخاب رهبری به عنوان میوه های شیرین این انقلاب از سوی حوزه های علمیه تقدیم ملت شد.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی تصریح کرد: یکی دیگر از افتخارات روحانیت و حوزه های علمیه قانون گذاری در مجلس شورای اسلامی بود که مفتخر هستیم با گذشت 37 سال از انقلاب اسلامی در بین 54 کشور اسلامی هنوز یک قانون خلاف دین و قرآن تصویب نکرده ایم و این افتخار آفرینی برگ زرینّی از انقلاب شما ملت بصیر ایران است.
رایزن سابق کشورمان در مصر در ادامه به موضوع « روحانیت و دفاع مقدس » پرداخت و گفت: علاوه بر مراجع معظم تقلید که شب های عملیات در اتاق های فرماندهی جنگ حضور پیدا می کردند، جمع کثیری از حوزویان با درجات مختلف علمی در صحنه های حق علیه باطل حضور پیدا کردند که مرحوم شهید شاه آبادی عالم بزرگوار نمونه ای از این ایثارها می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی به سخنی از مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: معظم له اشاره کردند « روحانیت و حوزه سعی کرد که بیش از سایر طبقات جامعه دِین خودش را در انقلاب و نظام ادا کند».
معاون بین الملل حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: طبق آمارگیری های انجام شده تعداد شهیدان عزیز ملت ما حدود 200 هزار نفر، از 40 میلیونی کشور می باشد که در واقع 5 هزارام جمعیت را شهید تقدیم کرده ایم اما روحانیت نسبت به تعداد جمعیت که داشت، ده برابر درصد جمعیت خودش را تقدیم انقلاب کرده است که چیزی بالغ بر 50 هزارام جمعیت روحانی آن زمان بوده است.
وی با بیان اینکه تاکنون اطلاعات 20 هزار رزمنده طلبه ثبت شده است، به برخی از آمار شهدای روحانیت اشاره کرد و گفت:« ائمه جمعه 43 شهید»، «نمایندگان مجلس 26 روحانی»، «غواصان 72 شهید غواص روحانی»، « فرمانده روحانی، 143 روحانی»، « آر پی جی زن 124 طلبه» و « چهره های ترور، 126 روحانی ترور شده توسط جریانات ضد انقلاب داریم» و این گوشه ای از حضور روحانیت در صحنه های دفاع مقدس ودفاع از انقلاب بوده است.
سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه امروز قم آخرین محور سخنان خود را به دغدغه رهبر معظم انقلاب معطوف ساخت و گفت: رهبری فرمودند؛ « اگر بخواهیم نظام ما، اسلامی وانقلابی بماند، باید حوزه علمیه قم، انقلابی بماند و هم روحیه انقلاب آن رشد کند».
حجت الاسلام والمسلمین زمانی اظهارداشت: راههایی برای رشد انقلاب داریم که وقتی به قرآن و آیه های نورانی آن می نگریم در می یابیم عمل به این موارد به عنوان وظیفه معرفی شده اند.
معاون بین الملل حوزه های علمیه ادامه داد: « پاسخ گویی حوزه به همه سوالات علمی و دینی جامعه در زمینه های اصول، فقه، عقاید، اخلاق، فلسفه، عرفان، تفسیر، حدیث، سبک زندگی، سیره علمی و عملی ائمه اطهار(ع)»، « پاسخ گویی حوزه به نیاز های عملی و قانونگذاری دستگاههای نظام مانند؛ تهیه قوانین برای مجلس، اسلامی سازی کتب درسی، تالیف کتب درسی برای دانشگاه های کشور، تدوین نظام بانکی اسلامی، تدوین قوانین اسلامی روابط خارجی، تولید کتاب هایی در نظام اقتصادی، نظام حکومتی»، « تربیت عالمان فرهیخته، متخصص و توانمند، برای تصدی مدیریت های کلان جامعه از جمله؛ مناصب رهبری، ریاست جمهوری، وزارت، مجلس، وکالت، مدیریت های دانشگاها و مراکز پژوهشی و عملی کشور» از جمله این وظایف است.
وی به دیگر وظایف حوزه و حوزویان اشاره کرد وگفت: « حمایت تمام قد حوزه از کیان نظام اسلامی و اصل ولایت فقیه، برگزاری کرسی تدریس درس ولایت فقیه در حوزه، نشر و ترویج اندیشه های امام و رهبری»، « نظارت حوزه بر اسلامیت دستگهای حکومتی و مسوولان حکومت، تشویق در موارد موفقیت آنان، هدایت مسوولان نظام در مورد خطاهای آنها احیاناً مواخذه آنان خدایی نکرده دچار اشتباه شده باشند»، « موضع گیری منطقی حوزه در برابرحوادث و تحولات سیاسی کشور و نظام، و ترویج بصیرت سیاسی و مواجه قاطع با فتنه ها»، « حمایت از حقوق مردم به ویژه طبقات محروم جامعه»، « ورود حوزه به حل مشکلات درون جامعه اعم از، اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی»، « ترویج روحیه جهاد و شهادت در حوزه و جامعه»، « تحکیم وحدت اسلامی»، « جذب حداکثری همه جناح های انقلابی»، و در نهایت « حضور نقش آفرین حوزویان در عرصه های جهانی، چه در عرصه تبلیغ اسلام ناب و چه برای حمایت از ملل محروم، و مبارزه با استکبار جهانی » از جمله این وظایف می باشد که ان شاءالله روحانیت و حوزه های علمیه بتواند اسلام و فرهنگ اهل بیت(ع) را در جهان پیاده کنند.
انتهای پیام 313/17